Onze boekhouder staat klaar om je te ondersteunen

Uitstel aangifte Inkomstenbelasting / Vennootschapsbelasting

Via deze weg willen we je informeren dat we op 8 maart 2024 uitstel hebben aangevraagd voor de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2023.

Wat houdt uitstel in?
Mede door het aantal klanten die we bedienen is het voor ons niet mogelijk om alle aangiften voor de deadline in te dienen. Daarnaast zijn er nog vele klanten die nog niet alle noodzakelijke stukken hebben aangeleverd. Je zal hierover door je accountmanager worden benaderd. De nieuwe deadline kun je terugvinden in jouw portaal op de website van de Belastingdienst.

Wat zijn de gevolgen van uitstel?
Door uitstel brengt de Belastingdienst vorderingsrente in rekening. De rente wordt geheven over het bedrag wat je zou moeten betalen aan de Belastingdienst.

Hoe kun je voorkomen dat je rente gaat betalen?
Door het doen van een voorlopige aanslag voorkom je dat je invorderingsrente moet gaan betalen. Hierbij dien je een schatting te maken ten aanzien van je genoten resultaat. Wij adviseren je om deze zo hoog mogelijk in te schatten, zodat je in ieder geval veilig bent en dat er geen rente betaald hoeft te worden.

Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het feit dat je nog geen afdrachten c.q. betalingen hebt verricht. Uiteraard doen wij ons best om de aangifte zo spoedig mogelijk te verrichten. Je kan je voorlopige aanslag voor zowel 2023 als 2024 zelfstandig aanpassen via de volgende website van de belastingdienst.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/voorlopige-aanslag/voorlopige-aanslag

Wij zijn DOT.

De financieel specialist. Wij opereren door heel Nederland. Het maakt ons niet uit waar je gevestigd bent. Indien gewenst komen wij naar jou toe.

Inloggen Mijn LoonDossier.

Mijn Loondossier
Exact klantenportaal

Diensten.

Salarisadministratie
Boekhouding
Administratiekantoor
Accountantskantoor
Fiscaal advies
BTW-aangifte
VPB-aangifte
IB-aangifte

Contactgegevens.

Kantoor Hilversum
Franciscusweg 249
1216 SG Hilversum
085 303 76 33
info@dot-support.com

Kantoor Amsterdam
Paalbergweg 26
1105 BV Amsterdam
085 303 76 33
info@dot-support.com